RO EN
Dosar electronicAcces portalLegături utileContactCăutareHarta site

I. Dreptul Uniunii Europene şi legătura sa cu dreptul naţional

1. Respectarea dreptului european şi rangul acestuia

Observaţiile cu privire la respectarea dreptului Uniunii Europene sunt bazate pe proiectul „Manualului de Metodologie”, elaborat în cadrul proiectului Phare „Unificarea practicii judiciare”. Scopul lor este de a oferi o introducere în studiul problemelor de drept material şi de procedură vizate. Consultarea lor nu înlocuieşte un studiu mai aprofundat a actualei situaţii de drept în domeniu, în rezolvarea unui caz concret.


2.Chestiunile prejudiciale, conform cu art. 267 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene

Observaţiile cu privire la  chestiunile prejudiciare conform art.267 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene dreptului Uniunii Europene sunt bazate pe proiectul „Manualului de Metodologie”, elaborat în cadrul proiectului Phare „Unificarea practicii judiciare”. Scopul lor este de a oferi o introducere în studiul problemelor de procedură vizate. Consultarea lor nu înlocuieşte un studiu mai aprofundat a actualei situaţii de drept în domeniu, în rezolvarea unui caz concret.

3.Dreptul secundar UE de importanța practică excepțională în justiție

Observaţiile cu privire la dreptul secundar al  Uniunii Europene de importanta practica exceptionala in justitie sunt bazate pe proiectul „Manualului de Metodologie”, elaborat în cadrul proiectului Phare „Unificarea practicii judiciare”. Scopul lor este de a oferi o introducere în studiul domeniilor  de drept material şi de procedură vizate. Consultarea lor nu înlocuieşte un studiu mai aprofundat a actualei situaţii de drept în domeniu, în rezolvarea unui caz concret.

II. Hotarâri ale Curţii de Justiţie a Uniunii Europene

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene

                                  - http://www.ier.ro/index.php/site/page/publicatii_traduceri

III. Alte surse de informatii in materie de drept european

  • Centrul de Studii de Drept European al Institutului de Cercetări Juridice "Acad. Andrei Rădulescu" al Academiei Române - http://www.csde.ro/

IV. Acorduri multilaterale privind dreptul internaţional privat şi dreptul procesual civilUltima actualizare: 14 Nov 2018
eXTReMe Tracker